hayata dair ne varsa...
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Ayran Çorbası..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
harbikiz
Modaratör


Mesaj Sayısı : 55
Kayıt tarihi : 21/03/11

MesajKonu: Ayran Çorbası..   Salı Mart 22, 2011 10:11 pm




Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam aşotu ( Erzurum’da bulunan bir ot.Bazı yörelerde tohumu kişniş olarak bulunur.Erzurumlular bu otu sırf kışın bu çorbada kullanmak için yazdan salamura yaparlar.Sonra da bütün kış neredeyse her gün J afiyetle içerler.Bana da sevgili yengem yapmıştı.)
Arzuya göre minik minik köfteler (daha önceden tuz, karabiber ve kuru ekmek ile yoğrulup fındık büyüklüğünde yapıp yapışmayacak şeklide buzluğa koyup oradan kullanabilirsiniz)

Yapılışı:


  • Öncelikle aşurelik buğdayı bir gece önceden yıkayıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda bir taşım kaynatıp ertesi güne kadar o kapta bekletin.
  • Bir kase yoğurdun içine bir kaşık un koyalım.Blendırdan geçirelim.Tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  • Aşurelik buğdayın içine bir bardak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • O kaynamaya başlayınca önce köfteleri atın.
  • Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla kavurun.
  • Onlar pişince yavaş yavaş yoğurt ve unlu karışımı dökün.
  • Karıştırmaya başlayın.Tamamen kaynamaya başlayınca kıvamını kontrol edin.Çok sıvı ya da çok katı olmamalı. Özellikle çok katı olmamasına özen gösterin çünkü soğuyunca tamamen katılaşıyor.
  • Aşotunu yıkayıp çorbaya ekleyelim.
  • Ardından soğanlı karışımı isterseniz tabaklara paylaştırın isterseniz tencereye ilave edin.
Not: Eğer aşotu bulamazsanız bu çorbayı yapmamazlık etmeyin.Kuru nane ile de yapabilirsiniz..Tuzunu en son ilave edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Ayran Çorbası..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
hayalinyeter :: HAYALİNYETER YEMEK BÖLÜMÜ :: Çorbalar-
Buraya geçin: